Spørsmål og svar

Hva er SeMinBil?
En gratis plattform for alle biler i Norge. Visjonen er å samle alle Norges biler på ett sted – til inspirasjon, diskusjon, salg og skattejakt. 
Hvordan kan jeg bruke SeMinBil?
Du kan bruke SeMinBil.no til å orientere deg om biler, finne inspirasjon til oppussing, leie ut bilen din, finne en bil, selge bilen og ikke minst få tilbakemeldinger om bilen din fra andre brukere. Du kan både kommentere og gi stjernekast på biler på SeMinBolig.no. Vi er en plattform, så fortell oss gjerne hva mer du ønsker å bruke SeMinBil.no til!
 
Ser andre hvilket stjernekast jeg gir til andre biler?
Nei, det er anonymt.
 
Koster det noe å vise frem bilen sin på SeMinBolig.no? 
Hele tjenesten er gratis og du kan publisere flere biler også.
 
Kan man selge bilen gjennom SeMinBolig.no?
Vi er en plattform for å vise frem biler. Vi tar ikke del i transaksjoner. Det er mange viktige elementer i en bilhandel, og i stort sett alle tilfeller vil man være godt tjent med å bruke faghjelp. Det sparer både tid og sikrer en trygg handel. 
Som selger er du ihht avhendingsloven pliktig til å legge frem alle opplysninger kjøperen kan forventes å få. Det omfatter en rekke ting, som for eksempel hvorvidt det foreligger feil, eventuelle heftelser, bilens fysiske tilstand etc. 
Forbrukerombudet har også en standard, sjekk den! 
 
Hva skal jeg tenke på for å lage en spennende bilannonse? 
Det avhenger av hva hensikten med at bilen din ligger ute på SeMinBil er. I utgangspunktet kommer man langt med kun noen få bilder og en beskrivende tekst av bilen. Skriv tydelig hva du er ute etter - skal du selge, leie ut, ønsker inspirasjon/råd eller annet?  
Dersom hensikten er å selge bilen nnen kort tid er det viktig å gi utfyllende informasjon i annonsen. Se «Kan man selge bilen sin gjennom SeMinBolig.no?» 
 
Har SeMinBil.no noen autoriserte partnere for oppgjør? 
Nei, ikke nå. Gå til NAF sine sider og les hva du må gjøre hvis du skal selge/kjøpe bil. 
 
Hva bør man tenke på når man viser frem bilen?  
Husk at visningen ofte er den eneste muligheten for kjøperen til å se og undersøke bilen. Dersom visning gjennomføres uten faghjelp tilstede, er risikoen mye høyere for at sentrale elementer blir forbigått grunnet partenes manglende kompetanse. Som selger har du en opplysningsplikt ovenfor kjøper. Kjøperen på sin side har undersøkelsesplikt. 
  
Jeg har mottatt et bud, hva nå?
Ved et konkret og seriøst bud anbefaler vi deg til å søke faghjelp hos f.eks NAF. SeMinBil oppfordrer brukere av tjenesten til å bruke faglig hjelp ved en handel. 
 
Hvordan verdivurderer jeg min egen bil? 
Du har kanskje en ide om verdien av bilen din, eller en tidligere verdivurdering. Trenger du en takst eller verdivurdering fra megler, er det enkelt å bestille. Når du oppgir forventet pris oppfordrer vi alle brukere til å være realistiske. Dersom noen er interessert i å kjøpe bilen din, anbefaler vi alle brukere å innhente en faglig vurdering av pris. Som bileier må du selv bestemme om et eventuelt bud er i tråd med dine forventinger. På SeMinBil.no er ingenting til salgs inntil du som annonsør bestemmer det motsatte!
 
Hva slags biler kan man legge ut?
Alle typer biler er interessante.
 
Kan man dele biler fra SeMinBil.no på sosiale medier?
Ja, hver eneste bil kan du enkelt dele gjennom Twitter og Facebook direkte fra siden. Man kan også kommentere bilene som ligger ute når man er pålogget gjennom Facebook. Upassende kommentarer vil bli slettet av oss, eller du kan rapportere spam dersom du oppdager noe slikt. 
Husk – alle kan være i bilmarkedet uten å egentlig være det!